Home              Silverware              Exhibition & Events             Artist's Profile              International              Contact


Brett Payne is een leidende hedendaagse Britse zilversmid met meer dan twintig jaar ervaring. Hij is een Ereburger van Het Achtbare Genootschap van Goudsmeden (The Worshipful Company of Goldsmith’s) en Voorzitter van de Raad van Goudsmeden voor Kunstvaardigheid en Ontwerpen (The Goldsmiths’ Craft and Design Council).

Nadat hij aan de Universiteit van Sheffield Hallam een diploma in Driedimensionaal Ontwerpen behaalde, heeft hij vele prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen en zijn vakmanschap. In het midden van de jaren negentig won hij de titel ‘Ontwerper van het Jaar’ bij de prestigieuze Britse Sieradenprijzen. Prijzen voor Technische Innovatie van Het Genootschap van Messenmakers (The Cutlers’ Company) voegden zich bij prijzen voor ontwerp van de Raad van Goudsmeden voor Kunstvaardigheid en Ontwerpkunst (The Goldsmiths’ Craft and Design Council). Recent heeft hij ook twee prijzen gewonnen voor zijn werk van De Stichting Zilverkunst in Schoonhoven, Nederland.

Brett Payne heeft zijn werk regelmatig tentoongesteld, zowel in Groot-Brittannië als in het buitenland, vooral in het Centre Georges Pompidou, Parijs; het Museum van Moderne Kunst, Kyoto; de Keith Lippert Galerij, Washington; de Roger Billcliffe Galerij, Glasgow en in de Zaal van de Goudsmeden, London. Als onderdeel van de tentoonstellingen van de Ambachtsraad heeft hij zijn werk ook in New York, Los Angeles, San Fransico, Seoul en Berlijn tentoongesteld. In de laatste drie jaar heeft hij zijn werk tentoongesteld in Finland, München, New York en Antwerp.

Brett Payne heeft vele opdrachten aanvaard en zijn werk kan in vele collecties gezien worden, vooral in het Victoria en Albert Museum in London, in het Genootschap van Messenmakers en in het Hogerhuis van het Verenigd Koninkrijk.

 

pointer
smalldrop
smalldrop
pointer
pointer